Amelie Bennich KTH

Amelie Bennich

​Tillämpad forskning och hållbarhetsfokus. Det var två faktorer som betydde mycket när Amelie Bennich sökte sig till Mistra InfraMaint.

Sedan en tid finns hon på Kungliga Tekniska högskolan, KTH, som doktorand inom projektet 2.1 Systemlogik och anpassning av affärsmodeller i smart underhåll av infrastruktur.

– Jag sökte tjänsten eftersom det är ett väldigt spännande och viktigt område. Det kommer att hända mycket genom digitaliseringen – frågan är hur man tar tillvara på de möjligheter som den nya tekniken ger, säger hon.

Börjar med intervjuer

Hennes första arbetsuppgift blir en förstudie, en serie intervjuer med personer som kan mycket om området.

– Vilka problem ser de? Vad är det som brister i dag som kan ha en lösning i den nya tekniken, vilka risker och utmaningar kan den medföra? Det är en bred början men jag tror det är bra att ha den breda bilden i inledningsskedet.

– Vi kan ju samla in stora mängder data när infrastrukturen digitaliseras – men vilken data är det meningsfullt att samla in och hur ska den användas? Börjar vi brett kan man alltid avgränsa forskningen i ett senare skede, säger Amelie Bennich.

Nyttig tid i Japan

Amelie tog i början av året sin examen vid civilingenjörsprogrammet i System i teknik och samhälle (STS) på Uppsala universitet. Det är en tvärvetenskaplig utbildning som inte bara rör tekniska lösningar utan också samspelet mellan teknikutvecklingen och samhället.

Närmast kommer hon från en praktikperiod på Innovations- och forskningskontoret i Japan under våren.

– Den var förlagd till svenska ambassaden i Tokyo och handlade om hur vi kan främja svensk forskning och innovation, något som var intressant. Och det var värdefullt och roligt att få en sådan chans, en inblick i hur det fungerar i Japan och hur Sverige och Japan kan samarbeta inom dessa områden.

Programmet gemensamt

Nu har flyttlasset gått från Uppsala och Japan till Stockholm.

Under hösten 2019 kommer samarbetet mellan doktoranderna inom Mistra InfraMaint att börja ta form.

Kan det bli lite av en utmaning att bygga upp ett nätverk med doktorander som är spridda geografiskt och verkar i projekt med olika inriktning?

– Nej, jag tror att vi kan ha mycket att lära av varandra. Programmet och programmålen är ju gemensamma. Jag är säker på att vi får utbyte av ett sådant samarbete, säger Amelie Bennich.

30 september hölls första doktorandträffen – läs Amelies bloggpost om den på WaterCentre@KTH (bara på engelska).

Sustainable decision support based on relevant data

Project name goes here

Challenge

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut et sapien vitae leo fermentum interdum et ut est. Nam efficitur sollicitudin vulputate. Curabitur dolor mi, volutpat sed dui nec, bibendum sollicitudin leo. Integer quis urna tincidunt, ornare urna in, mattis sapien. Integer dignissim ante non urna commodo, ut bibendum arcu tempor. In scelerisque urna eget sodales finibus. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus.

Expected results

Curabitur a interdum ligula, sit amet faucibus justo. Nunc nec risus lacinia, consectetur dui ac, feugiat orci. Sed placerat nec libero ac elementum. Nulla faucibus massa est, sed ornare metus semper id. Vestibulum ac velit sit amet ligula laoreet imperdiet in non sem. Praesent sit amet nisl non leo varius accumsan quis sed justo. Etiam sed neque id tellus venenatis rhoncus nec euismod dui.

News about the project

1.1

Timeplan

2019 –  2023

Project manager

First name Last name,  representing
name.name@company.se 

Partners

Lorem ipsum, Dolor sit amet, Consectetur, Adipiscing elit.

Expected impacts:

Z
Improved sustainable efficiency by 20 percent
Z
Competence deficiencies will decrease by 50 percent
Z
Over 50 municipalities are role models for sustainable asset management
Z
The state-owned authorities practice sustainable asset management on a daily basis
Z
At least ten companies have adopted the results from the programme and export service / products, competence and practice
Z
More than five SME’s have been established due to results from the programme

Publikationer

Roadmap Kompetensutveckling - summering

Rapport 2019:04

En framgångsfaktor för Mistra InfraMaint är att intressenterna utvecklar en långsiktig förmåga att ta till sig och tillämpa ny kunskap.

Roadmapen är programmets plan för att utveckla och stärka behovsägarnas kompetens.

Tillgångshantering i offentlig sektor

Rapport 2019:05

Utmaningarna i att överbrygga gapet mellan nuvarande metoder och best practice.

En fallstudie i utmaningarna inför implementering av en tillgångshanteringsmodell – ett examensarbete inom ramen för projekt 2.1. 

 

.
Share This