Webbinarium: Digitalisering – metoder, risker och möjligheter

Tisdagen den 11 januari kl 9.00-10.00 i Zoom

Under 2021 bjuder Mistra InfraMaint in till en serie webbinarier för att belysa strategiska framtidsfrågor för kommunal infrastruktur. Genom dialog och samtal med experter fördjupar vi oss i förutsättningar för förvaltning och underhåll av infrastruktur i framtiden. Fokus kommer att vara på lösningar, goda exempel och att inspirera till nyttiggörande av resultat från den senaste forskningen.

Det fjärde webbinariet fokuserar på digitalisering. Hur ska man som infrastrukturorganisation jobba med digitalisering, både strategiskt och praktiskt? Det blir också en utblick till samhällsbyggnadssektorn och resonemang kring risker och möjligheter med digitalisering och potentialen i att jobba med framtidsstudier.

Simon Granath, strateg VA Syd, kommer att prata om hur en VA-organisation kan jobba med digitalisering både strategiskt och praktiskt.

Mattias Höjer, forskare på KTH, kommer att ge en utblick till samhällsbyggnadssektorn och prata om risker och möjligheter med digitalisering och potentialen i att jobba med framtidsstudier.

Lars Marklund, RISE. Lars är programchef för Mistra InfraMaint och pratar om hur forskningsprogrammet antar samhällsutmaningar och bygger kunskap och kompetens för framtiden.
Helena Blomquist, Blomquist Media AB. Helena är webbinariets moderator. Hennes bakgrund i journalistyrket inkluderar roller som programledare i SVTs nyhetsprogram.
Share This