Hoppa till innehåll

Vi säger hej då och stort grattis till vår biträdande programchef

Vår biträdande programchef Magnus Arnell går vidare för att leda programmet Water for Vital Environments, WAVE – den största satsningen på innovation inom vatten i Sverige någonsin.

WAVE är ett av fem nya strategiska innovationsprogrammen inom satsningen Impact Innovation, ett initiativ från Energimyndigheten, Formas och Vinnova.

Även om vi förstås kommer att sakna Magnus som en drivande och kunnig kraft i vårt program, så är vi så glada över att han tar med sig sin kompetens kring infrastruktur och vatten in i en ny, stor satsning – som kommer att sätta ljuset ytterligare på våra hjärtefrågor.

VA-infrastrukturen kommer vara huvudfokus för WAVE, vilket även stärker InfraMaints frågor ytterligare.
– Det har varit otroligt roligt och lärorikt att var en del av programledningen för InfraMaint, och det är något jag kommer att ha stor nytta av i det nya programmet, säger Magnus, som framför allt tar med sig två insikter från InfraMaint till WAVE:

– Dels att det krävs långt mycket mer än mer pengar och några tekniska innovationer för att ställa om mot hållbar förvaltning. Vi behöver bygga upp aktörernas kapacitet för att arbeta strategiskt på alla plan. Dels att om det finns legitimitet och prioritet för frågan hos den som ska ställa om kan man också få fram resurser och göra fantastiska resultat. Det är hoppingivande!

Grattis Impact innovation och lycka till Magnus!