Blir du inspirerad av att se och höra om hur kollegor löst problem? Är du kanske lite extra stolt över någon egen tillämpning som andra skulle kunna inspireras av? Då vill vi tipsa om Mikrolärande som ett sätt att både ta del av ny kunskap och själv kunna bidra!

Nu drar vi i gång ordentligt! Dels med korta filmer med nyttig kunskap från flera av projekten, men en viktig del tror vi kommer att vara bidrag från dig som jobbar med re-investeringar och underhåll av VA eller gata/väg. Det blir ett lite nytt sätt att göra samhällsnytta, bidra till kompetensbyggande och samtidigt få lite extra cred för de delade erfarenheterna.

Vi har redan nu laddat upp några filmer med tips och trix hur du själv enkelt kan filma med mobilkamera, samt byggt en liten process så att du enkelt ska kunna ladda upp det råa filmmaterialet. Sedan tar våra klippare vid och sätter samman materialet till färdiga filmer till mikrolärandet.

Har du eller någon kollega den extra ”tävlingsgenen”? Då kan vi nämna att vi även planerar en liten tävling för ”Bästa mikrolärandet 2021”, men mer om det till hösten.

Om du vill bidra med Mikrolärande så gör du så här:

  1. Maila ett par rader om vad du tänker dig bidra med till magnus.arnell@ri.se
  2. I retur får du ett enkelt uppladdningsformulär där du skriver vem du är, titel på mikrolärandet och lite till, samt länk till uppladdningsplats för ifyllt formulär, den råa filmen och eventuella bilder.
  3. Din råa film kan se ut på olika sätt. Kanske filmar du helt enkelt med mobilkameran medan berättar, eller ber du en kollega att ställa frågor som du besvarar, eller spelar in ett zoom eller Teams-möte med dig själv.
  4. Sedan tar klippstudion vid och kompletterar med start och slutbilder, kortar ner om det behövs och lägger in eventuella kompletterande foton/ppt-bilder/filmsnuttar.
  5. Innan publicering får du en länk så att du kan se och godkänna den redigerade filmen
  6. Sedan publiceras filmen på YouTube och läggs upp på här på MistraInfraMaint.se
Share This