Hoppa till innehåll

Bidra till mikrolärande

Blir du inspirerad av att se och höra om hur kollegor löst problem? Är du kanske lite extra stolt över någon egen tillämpning som andra skulle kunna inspireras av? Då vill vi tipsa om Mikrolärande som ett sätt att både ta del av ny kunskap och själv kunna bidra!

Att bidra med mikrolärande är ett sätt att göra samhällsnytta, bidra till kompetensbyggande och samtidigt få lite extra cred för de delade erfarenheterna.

Vi har laddat upp några filmer med tips och trix hur du själv enkelt kan filma med mobilkamera, när du bidragit med materialet så tar våra klippare vid och sätter samman det till ett färdigt mikrolärande.

Om du vill bidra med Mikrolärande så gör du så här:

  1. Maila ett par rader om vad du tänker dig bidra med till madelen.malm@ri.se
  2. Din råa film kan se ut på olika sätt. Kanske filmar du helt enkelt med mobilkameran medan du berättar, eller ber en kollega att ställa frågor som du besvarar. Du kan också spela in ett zoom eller Teams-möte med dig själv.
  3. Sedan tar klippstudion vid och kompletterar med start och slutbilder, kortar ner om det behövs och lägger in eventuella kompletterande foton eller Power Point-bilder.
  4. Innan publicering får du en länk så att du kan se och godkänna den redigerade filmen
  5. Sedan publiceras filmen på YouTube och läggs upp på här på MistraInfraMaint.se